Εκτοξεύτηκαν οι δωρεές στους Δημοκρατικούς μετά τον θάνατο της Γκίνσμπουργκ

Εκτοξεύτηκαν οι δωρεές στους Δημοκρατικούς μετά τον θάνατο της Γκίνσμπουργκ

Πάνω από 97 εκατ. δολάρια δωρεών μέχρι σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα δωρεών ActBlue - Αύξηση δωρεών αναφέρουν και οι πλατφόρμες δωρεών για τους Ρεπουμπλικάνους χωρίς να δίνουν στοιχεία

 


Οι δωρεές προς τους Δημοκρατικούς υποψηφίους εκτοξεύτηκαν μετά το θάνατο της Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ του Ανώτατου Δικαστηρίου, πλησιάζοντας νωρίς την Κυριακή τα 100 εκατ. δολάρια.

Το ActBlue, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συγκέντρωσης χρημάτων για την αριστερά, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν εναντίον του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε περισσότερα από 97 εκατ. δολάρια το διάστημα από την ανακοίνωση του θανάτου της Γκίνσμπουργκ μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Το Σάββατο καταγράφηκε ρεκόρ δωρεών καθώς συγκεντρώθηκαν 70,6 εκατ δολάρια και δύο φορές μέσα στην ημέρα κατερρίφθη το ρεκόρ δωρεών σε μία ώρα. Τον Αύγουστο, η ActBlue συγκέντρωσε 485,4 εκατ. δολάρια ή περίπου 15,7 εκατ. δολάρια την ημέρα.

«Η συγκλονιστική απώλεια της δικαστού Γκίνσμπουργκ ενέπνευσε τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση και να τιμήσουν την κληρονομιά της», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ActBlue, Έριν Χιλ, προσθέτοντας ότι οι δωρητές δίνουν χρήματα για να επιστρέψει μια δημοκρατική πλειοψηφία στη Γερουσία και να κερδίσουν τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο δεν θα γίνει γνωστό για ποιους υποψήφιους και επιτροπές δόθηκαν τα χρήματα έως τις 20 Οκτωβρίου οπότε η ActBlue θα ανακοινώσει τα στοιχεία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών.

Η Επιτροπή Republican State Leadership, η οποία δραστηριοποιείται στην εκλογή Γερουσιαστών, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο είχε επίσης μία από τις καλύτερες μέρες συγκέντρωσης χρημάτων, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει στοιχεία .

Η πλατφόρμα WinRed, αντίστοιχη της ActBlue, που συγκεντρώνει χρήματα για τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους, δεν παρείχε στοιχεία για τις δωρεές χρημάτων μετά τον θάνατο της Γκίνσμπουργκ, ωστόσο ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποιούν τον επερχόμενο αγώνα για τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να προσελκύσουν δωρητές.

Η επιτροπή του Τραμπ «Make America Great Again», η οποία συγκεντρώνει χρήματα για την εκστρατεία του Τραμπ και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, έστειλε emails σε δωρητές το Σάββατο, επαινώντας την Γκίνσμπουργκ ως «μια καταπληκτική γυναίκα που έζησε μια καταπληκτική ζωή», προσθέτοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μήνυμα που στάλθηκε από την επιτροπή Make America Great Again υπόσχονταν ότι ο Τραμπ θα διορίσει δικαστή από την συντηρητική παράταξη στην κενή θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι πιθανότατα αυτή την εβδομάδα θα διορίσει γυναίκα στη θέση της Γκίνσμπουργκ, προσθέτοντας ότι «θα ήταν πολύ καλό» εάν η Γερουσία ενέκρινε την επιλογή του πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται στην κάλυψη της θέσης μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ