Ελέφαντες στο κέντρο του Λονδίνου!

Ελέφαντες στο κέντρο του Λονδίνου!

Μετά την παρέλαση στο εμπορικό κέντρο, οι πρότυποι ελέφαντες θα εμφανιστούν σε πάρκα του Λονδίνου

Ένα κοπάδι ελεφάντων παρέλασε στο κεντρικό Λονδίνο για να προωθήσουν την ιδέα ότι άνθρωποι και άγρια ζώα μπορούν να μοιραστούν τον χώρο του πλανήτη.

Οι 125 ελέφαντες, φυσικού μεγέθους, που έφεραν στο Λονδίνο από την ομάδα προστασίας Elephant Family, είναι ένα έργο αυτόχθονων που ζουν δίπλα σε πραγματικά θηρία στους λόφους Νιλγκίρι της νότιας Ινδίας.

REUTERS/HENRY NICHOLLS

Οι διοργανωτές ελπίζουν να αναδείξουν την ανάγκη συνύπαρξης με άγρια ​​ζώα καθώς το lockdown της πανδημίας Covid-19 επιβράδυνε την ανθρώπινη δραστηριότητα και βοήθησε ορισμένα απειλούμενα είδη να επανέλθουν.

Είναι θέμα αμοιβαίας επιβίωσης, δήλωσε η Ρουθ Γκάνες, διαχειρίστρια της Elephant Family. «Η σωτηρία τους είναι πραγματικά και δική μας», είπε στο Reuters.

REUTERS/HENRY NICHOLLS

Μετά την παρέλαση στο εμπορικό κέντρο, οι πρότυποι ελέφαντες θα εμφανιστούν σε πάρκα του Λονδίνου - που φυλάσσονται από πρώην Γκούρκας  - και θα πωλούνται για 42.000 δολ. ο καθένας, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα.

Η Elephant Family θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για δραστηριότητες διατήρησης, όπως φύτευση καλλιεργειών για να τρώνε οι ελέφαντες στις άκρες των χωραφιών ώστε να μην καταναλώνουν τα προϊόντα που καλλιεργούνται για τον άνθρωπο.

REUTERS/HENRY NICHOLLS

Συνεργάζεται επίσης με την WildEast, μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσπαθεί να επιστρέψει τα αγγλικά χωράφια στην πρότερη φυσική κατάστασή τους για να βοηθήσει στην αντιστροφή της μείωσης των πληθυσμών των πτηνών.

Οι γλύπτες δημιούργησαν πουλιά που στέκονται πάνω στους ελέφαντες. Κάποιοι θα εκτίθενται στη γκαλερί Sladmore Contemporary του Λονδίνου ως μέρος μιας έκθεσης του Τζορτζ Μπάτλερ για τη συνύπαρξη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ