Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλί: Σε 6 μήνες θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές

Newsroom
Newsroom

Ο επάνω όροφος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ ο κάτω έχει υποστεί μικρές ζημιές

Στην ατζέντα των τουρκικών ΜΜΕ παραμένει το θέμα του ελληνικού νοσοκομείου Μπαλουκλί της Κωνσταντινούπολης και οι ζημιές που προκάλεσε η φωτιά. Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet σημειώνει ότι μετά την πυρκαγιά οι εργασίες συνεχίζονται προκειμένου να επιστρέψει το κτίριο στις παλαιές του ημέρες.

Ο επικεφαλής του Ιδρύματος του Νοσοκομείου Μπαλουκλί , Κώστας Ιωαννίδης, δήλωσε την πεποίθηση του ότι «το κτίριο θα ολοκληρωθεί σε 3-6 μήνες και θα επανέλθει στις παλαιές του ημέρες».Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς που έχουν απομακρυνθεί από το Μπαλουκλί την Πέμπτη αναμένεται να έχουν επιστρέψει στο νοσοκομείο μέχρι την Τρίτη. Ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι έρευνες της Εισαγγελίες, όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ιδρύματος Μπαλουκλί Κώστα Ιωαννίδη, οι εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει και σε «πέντε ημέρες με μια εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Οι υπάλληλοι του δήμου Ζεϊτίνμπορνου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό. Πιστεύω πως το κτίριο θα ολοκληρωθεί σε 3 με 6 μήνες. Η κατάσταση των ασθενών είναι πολύ καλή, σταδιακά τους φέρνουν στα κρεββάτια τους και θα είναι πίσω μέχρι την Τρίτη. Οι οικογένειες τους έχουν αναλάβει κάθε φροντίδα».

Το νοσοκομείο λειτουργεί

Όπως ανέφερε ο γενικός συντονιστής του νοσοκομείου Μπαλουκλί Σελτσούκ Αλτάι: «Οι ομάδες του δήμου Zeytinburnu συνεχίζουν τις εργασίες. Υπάρχει μια παρανόηση. Η φωτιά στο γηροκομείο του ιδρύματος εκλήφθη ως φωτιά σε τμήμα του νοσοκομείου. Υπάρχουν οκτώ κτίρια στο νοσοκομείο. Μόνο το ένα από αυτά ήταν το γηροκομείο. Τα υπόλοιπα κτίρια του νοσοκομείου είναι ενεργά και σε λειτουργία».

Την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα της Σαμπάχ σε δημοσίευμα της αναφέρει: «Οι ασθενείς που εκκένωσαν (το κτίριο) επιστρέφουν στο σπίτι τους».

Κάνει αναφορά στον Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ας είναι καλά οι υπεύθυνοι και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος που κινητοποιήθηκαν άμεσα». Ο διοικητής αναφέρει ότι «η οροφή κατέρρευσε ολοκληρωτικά. Ο επάνω όροφος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ ο κάτω έχει υποστεί μικρές ζημιές. Το νοσοκομείο έχει οκτώ κτίρια που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και περίθαλψης, σε ένα από αυτά ξέσπασε φωτιά. Όλοι απομάκρυναν τους ασθενείς δίχως να υπολογίσουν τη ζωή τους».

Στο δημοσίευμα της Σαμπάχ μιλά και ο τραγουδιστής και τρόφιμος του γηροκομείου Γιώργος Βαπορίδης που δηλώνει τη θλίψη του για το γεγονός πως από τα υπάρχοντα του κάηκε και μια φωτογραφία που είχε βγάλει με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ενώ η επίσης τρόφιμος Μαρία Ιακωβίδου σημειώνει «Ας είναι καλά οι φοιτητές. Εάν η φωτιά ξεσπούσε τη νύχτα θα ήμασταν νεκροί».

Πηγή: In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ