Ένα πουλί κοιτά το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού

Ένα πουλί κοιτά το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού

Ο Αλεχάντρο Πριέτο κατάφερε να κερδίσει διαγωνισμό φωτογραφίας απαθανατίζοντας αυτή την ιδιαίτερη στιγμή που μας βάζει σε σκέψεις

Ένα πτηνό στέκεται στη μέση ενός χωματόδρομου, στραμμένο προς το τείχος που υπάρχει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Χάρη σε αυτό το στιγμιότυπο που απαθανάτισε, ο Αλεχάντρο Πριέτο αναδείχθηκε νικητής σε σημαντικό διαγωνισμό φωτογραφίας. Ο Μεξικανός πήρε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού Bird Photographer of the Year, ανάμεσα σε 22.000 συμμετοχές. 

Ο Πριέτο τόνισε πως αυτό το «κλικ» αναδεικνύει την απειλή που αποτελεί το τείχος για τη βιοποικιλότητα. Η περιοχή των συνόρων ΗΠΑ και Μεξικού είναι ένα «εύθραυστο» οικοσύστημα, με τακτικές αποδημίες ζώων και πτηνών που κινούνται βόρεια και νότια στην αμερικανική ήπειρο. 

«Το τείχος στα σύνορα διασχίζει ερήμους, βουνά. Δεν είναι απλή έρημος, στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη βιοποικιλότητα, με πάνω από 1.500 είδη φυτών και ζώων να απειλούνται από το τείχος», υπογράμμισε ο φωτογράφος. «Έχω παρακολουθήσει πολλά διαφορετικά ζώα να φτάνουν στο τείχος, προτού κάνουν αναστροφή και γυρίσουν πίσω», συμπλήρωσε. 

Πέρα από τον τίτλο, ο Πριέτο πήρε και χρηματικό βραβείο 5.000 λιρών (6.877 δολάρια). Ο Μεξικανός φωτογράφος ότι κατέγραφε για πάνω από ένα χρόνο τα άγρια ζώα στα σύνορα. Περίοδο κατά την οποία, δήλωσε, ήρθε αντιμέτωπος με παρενόχληση από τους συνοριακούς ελέγχους, αλλά και με τη διαρκή παρουσία των καρτέλ ναρκωτικών. 

 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ