Ενέκριναν οι Βρυξέλλες το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ιταλίας

Ενέκριναν οι Βρυξέλλες το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ιταλίας

Στη Ρώμη την Τρίτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ιταλίας. Σε όλους τους τομείς, το σχέδιο αξιολογήθηκε με Α, ενώ μόνον σε ότι αφορά το κόστος, βαθμολογήθηκε με «Β» από την Κομισιόν.

Αύριο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Ρώμη, για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και να επισημοποιήσουν το «πράσινο φως» στο Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας.

Δύο οι κύριοι τομείς του: Το 37% των μέτρων του Εθνικού Σχεδίου της Ιταλίας αφορά την περιβαλλοντική μετάβαση, ενώ το 25% είναι αφιερωμένο στην ψηφιακή μετάβαση.

Παράλληλα, η Κομισιόν, έδωσε το ελεύθερο στην καταβολή 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να δοθούν στην Ιταλία μέχρι τον Αύγουστο. Συνολικά, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να καταβληθούν στην Ιταλία, 192,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, υπογράμμισαν ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση Ντράγκι αντιμετωπίζει «με ικανοποιητικό τρόπο» τις επί μέρους συστάσεις της Ένωσης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ