Έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν τους δρόμους του Λονδίνου σε ποτάμια

Έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν τους δρόμους του Λονδίνου σε ποτάμια

Σοβαρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες στο Λονδίνο το απόγευμα της Κυριακής (25/7), δημιουργώντας σημαντικές καθυστερήσεις στις μετακινήσεις.

Έντονες πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταιγίδες που ξέσπασαν, το απόγευμα της Κυριακής στις 25 Ιουλίου, στη περιοχή του Λονδίνου, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να καταστούν ιδιαίτερα δύσκολες.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι οι πλημμύρες προκάλεσαν «σοβαρές ζημιές» στο North Circular Road, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους γύρω από το κεντρικό Λονδίνο. Μάλιστα, πολλοί σταθμοί του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου, πλημμύρισαν σοβαρά, διακόπτοντας τη λειτουργία τους.

Σε δήλωσή του στο CNN, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών του Λονδίνου (TfL) ενημέρωσε πως "οι έντονες καταιγίδες πλημμύρησαν τις υπηρεσίες όλου του δικτύου μεταφορών στο Λονδίνο". Πολλοί σταθμοί του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου, έκλεισαν, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της TfL.

"Για όσο οι διαδρομές λεωφορείων και ορισμένες υπηρεσίες μετρό και τρένων έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους, συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους πελάτες να ενημερώνονται για τις πρόσφατες τροποποιήσεις πριν προβούν σε μετακινήσεις, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα έχουν ένα ασφαλές και ομαλό ταξίδι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της TfL.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο twitter δείχνουν αυτοκίνητα να κινούνται μετά βίας στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους, στην περιοχή Nine Elms του Λονδίνου.

Δυο νοσοκομεία στην περιοχή του Λονδίνου, το Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Newham και το Νοσοκομείο Whipps Cross University, πλημμύρισαν εξίσου από τις καταιγίδες. Εκπρόσωπος του "Barts Health NHS Trust" δήλωσε στο CNN ότι και τα δύο νοσοκομεία αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

"Δουλεύουμε με τους τοπικούς συνεργάτες μας για την επίλυση των προβλημάτων και τη διατήρηση της περίθαλψης των ασθενών και - ενώ οι υπηρεσίες παραμένουν διαθέσιμες για άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - οι ασθενείς καλούνται να παρευρεθούν όπου μπορούν και σε εναλλακτικά νοσοκομεία, για να μας βοηθήσουν στη καλύτερη εξυπηρέτησή τους", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Άλλες εικόνες δείχνουν πεζούς να διασχίζουν το πλημμυρισμένο κέντρο του Λονδίνου.

Ένα ακόμη βίντεο που δημοσιεύτηκε επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταγράψει αυτοκίνητα να βρίσκονται κολλημένα στα λασπώδη νερά και σωστικά σκάφη να επιχειρούν να βοηθήσουν τη κατάσταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ενημέρωσε μέσα από tweet, πως μέσα σε λίγες ώρες έλαβε εκατοντάδες κλήσεις που αναφέρουν πλημμύρες σε όλο το Λονδίνο, σύμφωνα με το CNN.

"Έχουμε λάβει πλέον περισσότερες από 600 κλήσεις για περιστατικά πλημμύρας, όπως πλημμύρες σε δρόμους και ακίνητα, αναφορές για κατάρρευση οροφών και οχήματα κολλημένα στο νερό. Τα πληρώματα μας χρησιμοποίησαν εξειδικευμένο εξοπλισμό προκειμένου να σώσουν πέντε άτομα από αυτοκίνητο που είχε κολλήσει στο #WorcesterPark", έγραψε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο μετεωρολόγος του CNN, Gene Norman, είπε ότι ανεπίσημες αναφορές εκτιμούν ότι ορισμένες τοποθεσίες στο Λονδίνο δέχθηκαν βροχοπτώσεις 60-92 χιλιοστών (2,3 έως 3,6 ίντσες) μέσα σε μια ώρα την Κυριακή.

 

Πηγή: News 24/7

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ