Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται η μείωση των κρουσμάτων γρίπης

Newsroom
Newsroom

Δεν μας ανησυχούν οι νέες μεταλλάξεις

Για την κατάσταση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης, μίλησε στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ειδικότερα, σχετικά με τη γρίπη, ανέφερε πως «τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος».

«Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε, «βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων».

Πρόσθεσε επίσης πως «στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, ενώ αν έχει ήδη ξεκινήσει, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.

Ο κύριος Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στα οφέλη του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορωνοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ