Εντυπωσιακές εικόνες από τους αγώνες ράλι στον Αρκτικό κύκλο

Εντυπωσιακές εικόνες από τους αγώνες ράλι στον Αρκτικό κύκλο

Οι οδηγοί δοκιμάζονται σε ακραίες θερμοκρασίες και χιονισμένους δρόμους

 Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι αυτοκινήτου στον Αρκτικό Κύκλο, που γίνεται στη Φινλανδία, με τους οδηγούς να δοκιμάζονται σε ακραίες θερμοκρασίες και σε χιονισμένους δρόμους. Ο Εσθονός οδηγός Τάνακ με Χιουντάι έχει το προβάδισμα για τη νίκη.

Με τον Εσθονό Οτ Τάνακ να διατηρείται στην κορυφή και να αυξάνει και τη διαφορά από τους διώκτες του, έκλεισε η δεύτερη ημέρα του ράλι Άρκτικ Φινλανδίας στο WRC.

Ο βορειότερος αγώνας που έχει διεξαχθεί ποτέ, στο χωριό του Αϊ Βασίλη, το Ροβανιέμι, είναι η δεύτερη εφετινή στάση η οποία αντικατέστησε το ράλι Σουηδίας που ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Οι χιονισμένες ειδικές διαδρομές, καθώς και το πυκνό σκοτάδι, αφού όταν νυχτώσει το ράλι γίνεται υπό σκιά, δυσκολεύουν το έργο των οδηγών, κάτι που φάνηκε και από την έξοδο του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ στην τελευταία στροφή της τελευταίας ειδικής διαδρομής.

Το αγωνιστικό τριήμερο ολοκληρώνεται σήμερα με δύο περάσματα από την ταχύτατη ειδική διαδρομή Αϊταγιάρβι με τον Τάνακ να θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη στην εφετινή σεζόν.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ