Έπεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο Λευκό Οίκο

Newsroom
Newsroom

Δεν άντεξε στους ισχυρούς ανέμους

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Ουάσινγκτον κατάφεραν να ρίξουν το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί κοντά στον Λευκό Οίκο. Το δέντρο έπεσε γύρω στη 1:00 μ.μ. της Τρίτης εν μέσω ριπών ανέμου που έφτασαν τα 46 μίλια την ώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν ένας ερυθρελάτης 40 ποδιών από το Εθνικό Δάσος Monongahela της Δυτικής Βιρτζίνια και το είχαν φυτέψει μόλις δύο εβδομάδες πριν στο πάρκο του Λευκού Οίκου.

«Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης του δέντρου και την αντικατάσταση ενός σπασμένου καλωδίου, το δέντρο είναι πλέον όρθιο», ανέφερε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας πάρκων Τζάσμιν Σάντι σε δήλωσή της λίγο μετά τις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Στην αρχική της δήλωση μετά την ανατροπή του δέντρου, η υπηρεσία ανέφερε: «Όπως λέει και η παροιμία, «το σόου πρέπει να συνεχιστεί»» και σημείωσε ότι «εξετάζει όλες τις δυνατότητες για να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη εκδήλωση φέτος» στην τελετή φωταγώγησης που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «περιστασιακές ριπές ανέμου έως θυελλώδεις» θα είναι πιθανές μέχρι το βράδυ της Τρίτης για την περιοχή της Ουάσινγκτον. Η δημόσια θέαση του Εθνικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο President’s Park αρχίζει το Σάββατο και διαρκεί έως την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας πάρκου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν φιλοξένησαν πέρυσι την 100ή φωταγώγηση του Εθνικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Η παράδοση ξεκίνησε το 1923 με τον πρόεδρο Κάλβιν Κούλιτζ, σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία.

Σημειώνεται ότι το φετινό δέντρο είναι καινούργιο, αντικαθιστώντας ένα παλαιότερο δέντρο που, σύμφωνα με το NPS, εμφάνισε μια μυκητιασική ασθένεια γνωστή ως “needle cast” που προκάλεσε το καφέ χρώμα των βελόνων του και την πτώση τους.
 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ