Επέτειος 50 χρόνων από τα Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, στο Σύδνεϋ

Την Κυριακή, 26 Ιουλίου, στο Burwood του Σύδνεϋ, εορτάστηκε η επέτειος των 50 χρόνων από τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού

Το ημερολόγιο έγραφε 26 Ιουλίου 1970 όταν στο προάστιο Burwood του Σύδνεϋ τελέσθηκαν, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Ιεζεκιήλ, τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου.

Μισό αιώνα μετά, την ίδια ακριβώς ημέρα, ο ναός υποδέχτηκε δεκάδες ενορίτες, από όλες τις ηλικίες, που σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συνεόρτασαν τη σημαντική για την Ενορία και Κοινότητά τους επέτειο, καθώς και τη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής, μαζί με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελόης κ. Αιμιλιανό. Ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του ναού, πατέρα Γεώργιο Λιάγκα, και από τον άμεσο προκάτοχο αυτού, πατέρα Ιωάννη Καπέτα.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Μελόης μίλησε στους πιστούς για το στοιχείο της πνευματικότητας, το οποίο χαρακτήριζε και την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Νεκτάριο και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Διεμήνυσε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε πιο πνευματικοί άνθρωποι στη ζωή μας, αρκεί, όπως επισήμανε, να αρνηθούμε τη ματαιότητα. «Δηλαδή οι πράξεις μας να μην είναι μάταιες. Οι σκέψεις μας να μην είναι μάταιες. Η ζωή μας να μην ειναι ματαία, αλλα να έχει νόημα», εξήγησε. «Να έχει προσανατολισμό προς τον Θεό», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας καταληκτικά πως «μόνο έτσι θα γίνουμε κι εμείς σαν την Αγία Παρασκευή και σαν τον Άγιο Νεκτάριο, τον Προστάτη της Ενορίας σας».

Σημειώνεται ότι μετά από τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε γεύμα το οποίο είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της Φιλοπτώχου της Ενορίας. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ