ΚΟΣΜΟΣ

"Tο επόμενο βήμα στις ειρηνευτικές συνομιλίες είναι η συνάντηση Ζελέσνκι - Πούτιν"

Τι λέει ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας - Οι πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών από την άνοιξη του 2022 δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όπως επιθυμούσε το Κίεβο

Πούτιν, Ζελένσκι
Photo Credits: @intime (αρχείου)

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ δήλωσε ότι το Κιέβο πιστεύει ότι το επόμενο βήμα μετά τις σημερινές συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία για τον πόλεμο θα πρέπει να είναι η συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ουμέροφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρώτη προτεραιότητα στις συνομιλίες στις σημερινές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ήταν να διασφαλιστεί η ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου και η δεύτερη να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός, προσθέτοντας ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι οι συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών.

Νωρίτερα,  πηγή προσκείμενη στην ουκρανική αντιπροσωπεία είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ομάδα που έστειλε ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσει με τους Ρώσους θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ. «Η ουκρανική αντιπροσωπεία φεύγει από την Κωνσταντινούπολη σήμερα» είπε αυτή η πηγή.

Οι πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών από την άνοιξη του 2022 δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όπως επιθυμούσε το Κίεβο.
 

Πηγή:protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση