Το εργοστάσιο iPhone της Foxconn στην Ινδία άρχισε πάλι να λειτουργεί

Σε στενή παρακολούθηση από την Apple μετά τις αποκαλύψεις ότι εργάτριες δηλητηριάστηκαν από φαγητό και κοιμούνται στα πατώματα ανάμεσα σε ποντικούς

Τα νέα για εργάτριες σε εργοστάσιο iPhone στην Ινδία που δηλητηριάστηκαν από φαγητό και κοιμούνται στα πατώματα ανάμεσα σε ποντικούς, έκαναν το γύρο του κόσμου, αναγκάζοντας την ιδιοκτήτρια Foxconn να διακόψει την παραγωγή και να κλείσει το εργοστάσιο για να προχωρήσει σε αλλαγές, ενώ η Apple έθεσε το εργοστάσιο υπό καθεστώς παρακολούθησης.

Τώρα, το εργοστάσιο ανοίγει και πάλι τις πύλες του, με μία βάρδια αντί για τρεις. Περίπου 120 εργαζόμενοι απασχολούνται τώρα και θα χρειαστεί πάνω από δύο μήνες για να επανέλθει σε πλήρη παραγωγή.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το άνοιγμα του εργοστασίου, τόνισε όμως πως παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης μέχρι να βελτιωθούν οι χώροι εστίασης και στέγασης των εργατών.

Το εργοστάσιο είναι καίριας σημασίας για την Apple και την παραγωγή του iPhone 13, καθώς η εταιρία προσπαθεί να απεξαρτηθεί από την κινεζική αλυσίδα προμηθευτών όσο εντείνονται οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου.

Πηγή: Unboxholics

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ