Ερντογάν: Επικαλείται την άλωση της Πόλης, την ώρα που η τουρκική λίρα καταρρέει

O τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί και την απόδειξη της άλωσης

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική οικονομία να συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς κατάρρευσης, αν και η λίρα παρουσίασε μια μικρή ανάκαμψη, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει πάλι την «μπάλα στην εξέδρα».

Στην Τουρκία έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική περίοδος, αν και δεν είναι ακόμα βέβαιος ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, με τον Ερντογάν να μιλάει την Κυριακή στα κομματικά του στελέχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου πρώτα απ’ όλα αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία τονίζοντας πως η Άλωση της Πόλης έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον αγώνα των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην λειτουργία της ως τζαμί, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί και την απόδειξη της άλωσης.

Για τον τούρκο πρόεδρο εξάλλου το Ισλάμ έχει άμεση σύνδεση με την οικονομία της χώρας αφού όπως αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες, θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο, ο οποίος προβλέπει μηδενικά επιτόκια καθώς ο τόκος θεωρείται αμαρτία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο τόκος κάνει τον πλούσιο, πλουσιότερο και τον φτωχό, φτωχότερο και ο ίδιος θα καταφέρει να φέρει τον λαό του στα επίπεδα που επιθυμεί και ονειρεύεται.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ