Ερντογάν: Στήνει νέο σόου με τη Μονή της Χώρας

Ερντογάν: Στήνει νέο σόου με τη Μονή της Χώρας

Στην Τουρκία έχει ξεκινήσει διαμάχη για τις αυτόματες κουρτίνες που έχουν τοποθετηθεί για να μην φαίνονται τα κορυφαία στον κόσμο μωσαϊκά την ώρα που θα γίνεται η προσευχή

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν καθώς μετά την Αγία Σοφία, η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη ανοίγει τις πύλες της αύριο ως τζαμί.

Την ώρα πάντως που ο Ερντογάν θα σπεύσει για την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, εντός Τουρκίας έχει ξεκινήσει διαμάχη για τις αυτόματες κουρτίνες που έχουν τοποθετηθεί για να μην φαίνονται τα κορυφαία στον κόσμο μωσαϊκά την ώρα που θα γίνεται η προσευχή.

Ο αντιστράτηγος ε.α. – πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ Γιάννης Μπαλτζώης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη βεβήλωση της Μονής της Χώρας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες που καταστρέφουν πολιτισμούς και χρησιμοποιούν το θρησκευτικό υπόβαθρο για την ηγεμονία τους. Εκτίμησε ωστόσο, ότι αυτή η κατάσταση θα αποβεί εις βάρος του Ερντογάν.

«Ολέθριο» δε είναι το λάθος Ερντογάν να δημιουργήσει αντιπαλότητα με τη Γαλλία, συνέχισε ο κ. Μπαλτζώης. Ισως μάλιστα αυτό να είναι η αφορμή για να επιβληθούν από την ΕΕ κυρώσεις στην Τουρκία, αφού η Γαλλία φαίνεται να πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Η Γαλλία του Διαφωτισμού ξαναπαίζει τον ρόλο της στην ιστορία και στην Ευρώπη. Μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Μακρόν που δείχνει εθνικά ντεγκολικά χαρακτηριστικά», είπε.

Σχετικά με το αν υπάρχει φόβος για νέα ισλαμιστικά χτυπήματα στην Ευρώπη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αφού όπως είπε τζιχαντιστές έχουν περάσει στην Ευρώπη και βρίσκονται «εν υπνώσει» αναμένοντας εντολή για να ενεργοποιηθούν.

Όπως υπογράμμισε στην εκπομπή ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής, καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια νέα προσπάθεια με τη Γαλλία ως προς την συμμαχία-στρατιωτική συνδρομή μεταξύ των δύ0 χωρών. Μια τέτοια συνεργασία θα άλλαζε τα δεδομένα σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν, είπε εξάλλου ο κ. Φίλης, είναι ο πλέον επικίνδυνος άνθρωπος στον πλανήτη, διότι προσπαθεί να δημιουργήσει όπως στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο παγκόσμιο τζιχάντ κατά των αποικιοκρατών. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο τούρκος Πρόεδρος μπορεί να ξεκινήσει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι”γατάκι” μπροστά του» είπε χαρακτηριστικά.

Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες στη Λέσβο – «Πιο πολλοί είναι οι πράκτορες, παρά οι ψαράδες»

Στο μεταξύ στην εκπομπή σχολιάστηκε και το θέμα με τις οχλήσεις από τούρκους ψαράδες, και μάλιστα, εντός των ελληνικών υδάτων, όπως κατήγγειλαν στο MEGA, έλληνες αλιείς.

Ειδικότερα, τούρκοι αλιείς, φαίνεται πως ψαρεύουν ακόμα και σε τρία-τέσσερα μίλια από την Λέσβο, δηλαδή σε περιοχή ξεκάθαρης ελληνικής δικαιοδοσίας.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε ελληνες και τούρκους ψαράδες γίνονται εδώ και δεκαετίες και είναι εις γνώσιν των τουρκικών αρχών για λόγους αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, σχολίασε σχετικά ο κ. Φίλης.

Κατά τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Ψαριανό ζητούμενο για τους Τούρκους δεν είναι η διεκδίκηση της αλιείας αλλά η διεκδίκηση ζωτικού χώρου. «Για το λόγο αυτό επιβαίνουν στα αλιευτικά πράκτορες της ΜΙΤ. Πιο πολλοί είναι οι πράκτορες παρά οι ψαράδες», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης για αυτό επιστρατεύουν γιγαντιαία αλιευτικά σκάφη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ