Ερωτικό σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Ερωτικό σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Όπως έγινε γνωστό, το Πανεπιστημιακό ίδρυμα απέλυσε τον πρόεδρο το Σάββατο αφού τον κατηγορεί ότι διατηρούσε επί χρόνια σχέση με υφιστάμενή του στην οποία έστελνε “απρεπή” μηνύματα μέσω της διεύθυνσης email που διέθετε στο Πανεπιστήμιο.

Ένα ερωτικό σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν οδήγησε στην απόλυση του παντρεμένου προέδρου του Ιδρύματος.

Όπως έγινε γνωστό, το Πανεπιστημιακό ίδρυμα απέλυσε τον πρόεδρο το Σάββατο αφού τον κατηγορεί ότι διατηρούσε επί χρόνια σχέση με υφιστάμενή του στην οποία έστελνε “απρεπή” μηνύματα μέσω της διεύθυνσης email που διέθετε στο Πανεπιστήμιο.

 

Τον Δεκέμβριο το συμβούλιο του Πανεπιστημίου έλαβε ανώνυμη καταγγελία ότι ο δρ. Mark Schlissel, που είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, έχει εμπλακεί σε “ανάρμοστη σχέση με υπάλληλο του Πανεπιστημίου”, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Στην τρισέλιδη επιστολή απόλυσης, όπου γίνεται αναφορά σε πέντε email που έστειλε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σημειωνόταν ότι οι “αλληλεπιδράσεις του με την υφιστάμενή του ήταν ασυνεπείς με την προώθηση της αξιοπρέπειας και της φήμης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν”.

“Έπειτα από έρευνα, μάθαμε ότι ο δρ. Schlissel, για μια περίοδο ετών, χρησιμοποίησε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στο Πανεπιστήμιο για να επικοινωνήσει με αυτήν την υφιστάμενή του κατά τρόπο που δεν συνάδει με την αξιοπρέπεια και τη φήμη του Πανεπιστημίου”, δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του προέδρου.

Επιπροσθέτως, το Πανεπιστήμιο δημοσιοποίησε 118 σελίδες από την επικοινωνία ανάμεσα στον Schlissel και υπάλληλο της Σχολής που δεν κατονομάζεται. Από τα δεκάδες email αποκαλύπτεται ότι ο Schlissel είχε στείλει ερωτικά μηνύματα, είχε παραγγείλει φαγητό και συζητούσε σχέδια για ταξίδια.

 

Σε email τον Σεπτέμβριο του 2021 χαρακτήριζε την υπάλληλο του Πανεπιστημίου ως την πιο σέξι απ’ όλες. Σε άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Απρίλιο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 η υπάλληλος έγραψε “ω, ναι” και ο Schlissel απάντησε: “Λατρεύω όταν το λες αυτό” και στο δεύτερο “μου αρέσει όταν το λες αυτό”.

“Αυτά τα email δείχνουν ότι επικοινωνούσατε με υφιστάμενή σας μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν χρησιμοποιώντας ανάρμοστο τόνο και απρεπές λεξιλόγιο” σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή απόλυσης του προέδρου. “Επίσης, δείχνουν ότι χρησιμοποιούσατε την επίσημη επιχείρηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για να  επιδιώξετε και να δημιουργήσετε μία προσωπική σχέση με υφιστάμενή σας”.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η συμπεριφορά του Schlissel ήταν ιδιαίτερα κραυγαλέα λόγω της εμπλοκής του στον χειρισμό της παρενόχλησης στο Μίσιγκαν και της δέσμευσής του για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο Schlissel, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Monica Shwebs, με την οποία έχει τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με την Ann Arbor New, ήταν πρόεδρος του Πανεπιστημίου από το 2014. Η πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Mary Sue Coleman, θα διατελέσει προσωρινή πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ