Φωτιά σε ελληνόκτητο τάνκερ στη Σρι Λάνκα

Φωτιά σε ελληνόκτητο τάνκερ στη Σρι Λάνκα

Σώοι και οι 23 ναυτικοί του New Diamond που κατευθυνόταν στο λιμάνι του Παραντίπ που περισυνελέγησαν από πλοίο της οικογένειας Μιχαήλ που έσπευσε για βοήθεια

Σκηνές αγωνίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, όταν στο μηχανοστάσιο του VLCC «New Diamond». Το πλοίο πλήρως φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου κατευθυνόταν στο λιμάνι του Παραντίπ όταν από άγτνωση αιτία ξεκίνησε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο.

Στην προσπάθεια του πληρώματος να την περιορίσει ένα μέλος τραυματίστηκε, ενώ σε βοήθεια έσπευσαν άμεσα παρακείμενα πλοία, με πρώτο το «Helen M».

Το πλήρωμα του περισυνέλεξε και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους ναυτικούς του «New Diamond», οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους.

Το VLCC είχε ναυλώθηκε από την Indian Oil Corp (IOC) και μετέφερε περί τα 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Σύμφωνα με δήλωση Ινδού αξιωματούχου η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ δεν υπήρξαν ζημιές στην περιοχή του φορτίου, αλλά μόνο στο μηχανοστάσιο και γύρω από αυτό.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Mina Al Ahmadi στο Κουβέιτ, φορτωμένο με αργό πετρέλαιο ενώ οι Λιμενικές αρχές της Σρι Λάνκα δήλωσαν ότι θα λάβουν μέτρα για την αποφυγή τυχόν διαρροής πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο.
 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ