Γενί Σαφάκ: Επιχειρησιακό κέντρο παρακολούθησης πλοίων στα Κατεχόμενα

Γενί Σαφάκ: Επιχειρησιακό κέντρο παρακολούθησης πλοίων στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με την «Γενί Σαφάκ», στην ατζέντα της Άγκυρας υπάρχουν κάποια νέα μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι και η εγκατάσταση παρατηρητηρίων στα Κατεχόμενα

Eπιχειρησιακό κέντρο για την παρακολούθηση των πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο θα συστήσει η Άγκυρα το 2021, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έπειτα από τη επιδρομή της γερμανικής φρεγάτας στο τουρκικό εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με την «Γενί Σαφάκ», στην ατζέντα της Άγκυρας υπάρχουν κάποια νέα μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι και η εγκατάσταση παρατηρητηρίων στα Κατεχόμενα και στις ακτές της στην ανατολική Μεσόγειο για να ελέγχει την κίνηση των πλοίων. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή για κάθε πλοίο που πλέει στην ανατολική Μεσόγειο.


Θα  πρόκειται για ένα επιχειρησιακό κέντρο στα Κατεχόμενα καθώς και για δύο παρατηρητήρια ελέγχου των πλοίων, όπως αυτό που βρίσκεται στη Μερσίνα. Σε συνεργασία με την Άγκυρα θα ενημερώνεται η Τουρκία ανά πάσα στιγμή για τα πλοία στην ανατoλική Μεσόγειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ