Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό εξετάζει η κυβέρνηση

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό εξετάζει η κυβέρνηση

Τα μέτρα θα συζητηθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων

Τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα συζητήσει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων. Μεταξύ αυτών η θέσπιση πλαφόν ατόμων σε ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και η απαγόρευση του αλκοόλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διαφόρων μέσων ενημέρωσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να προτείνει στα κρατίδια σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει μεταξύ τους, ένα ανώτατο όριο 25 συμμετεχόντων για εορτασμούς σε ιδιωτικούς χώρους. Σε δημόσιους χώρους, θα προταθεί το όριο να είναι το πολύ 50 συμμετέχοντες.

Πού θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Τα αυστηρότερα μέτρα θα εφαρμόζονται σε περιοχές στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες υπερβαίνει τα 35 ανά 100.000 κατοίκους. Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 50, θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές. Μάλλον γίνονται επίσης σκέψεις για την προσωρινή απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Τα (ανατολικογερμανικά) κρατίδια Σαξονία και Σαξονία-Άνχαλτ έχουν ανακοινώσει πάντως ότι λόγω του σχετικά χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού δεν θα λάβουν επί του παρόντος αυστηρότερα μέτρα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ