Γερμανία: Αυτό είναι το μοναδικό μέρος χωρίς ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού

Γερμανία: Αυτό είναι το μοναδικό μέρος χωρίς ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού

Είναι άξιο απορίας το πώς βρέθηκε έστω και ένα μέρος στη χώρα, όπου δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ούτε ένα κρούσμα του φονικού ιού

Σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας έχει «τρυπώσει» το μικρόβιο του κορωνοϊού αφήνοντας έντονα τα χνάρια του στην καθημερινότητα των πολιτών, που πασχίζουν να προστατευτούν με «νύχια και με δόντια» από την επικίνδυνη δράση του.

Ο λόγος για τη Γερμανία, στην οποία ο συνολικός αριθμός λοιμώξεων που εντοπίστηκαν από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε σε 193.506 περιπτώσεις μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου 2020, όπως προκύπτει από δεδομένα που αξιολογήθηκαν από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς αυτό καταδεικνύει ότι πρόκειται για 277 λοιμώξεις περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 27 Ιουνίου.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι άξιο απορίας το πώς βρέθηκε έστω και ένα μέρος στη χώρα, όπου δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ούτε ένα κρούσμα του φονικού ιού, κάνοντας έτσι αυτόματα το νησί Helgoland έναν δημοφιλή προορισμό για τις διακοπές. Ή μήπως όχι;

Πτώση του τουρισμού στο νησί κατά 99%

Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το μέρος που δεν έχει μολυνθεί από τον COVID-19, ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της κρίσης που επήλθε από την εμφάνιση και τη ραγδαία εξάπλωσή του.

Όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έπληξε τη Γερμανία, το νησί των 1400 μόνιμων κατοίκων σφραγίστηκε όπως και πολλές άλλες περιοχές. Από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου, μόνο ένα πλοίο μετακινήθηκε μεταξύ του νησιού και της ηπειρωτικής χώρας, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά, και μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι, οι νησιώτες θα μπορούσαν να εφοδιαστούν με τα πιο σημαντικά πράγματα, αλλά τους επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το νησί μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Όπως αποκαλύπτουν οι τοπικοί φορείς «Τον Απρίλιο είχαμε μείωση 99,1% στους επισκέπτες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στο νησί, περίπου το 80% όλων των θέσεων εργασίας εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, οπότε αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που ελπίζουμε να δώσει τη σκυτάλη σε μια περίοδο ανάκαμψης. Κρίνοντας από την εικόνα που διαμορφώνεται από τις 18 Μαΐου, με τους τουρίστες να επισκέπτονται ξανά τον τόπο μας, ευχόμαστε να μπορέσουμε σταδιακά να προχωρήσουμε προς την ομαλότητα. Αλλά σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ