Γερμανία: Μετρούν νεκρούς και καταστροφές

Γερμανία: Μετρούν νεκρούς και καταστροφές

Ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ-Βαλτερ Στάινμάγερ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές

Το νερό υποχωρεί αργά από πολλές πλημμυρισμένες εκτάσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία εκεί όπου η μακάβρια αναζήτηση των νεκρών συνεχίζεται στα ερείπια των κατεστραμμένων περιοχών. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ο αριθμός των νεκρών από την πρωτοφανή πλημμυρική καταστροφή είχε αυξηθεί σε πάνω 130. Από αυτούς οι 90 και πλέον έχασαν τη ζωή τους σε μια και μόνο περιοχή.

«Δεν έχουμε βρει ακόμη επιβάτες στα αυτοκίνητα. Πιστεύουμε μέχρι στιγμής, ότι όλοι μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους. Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και στα άλλα αυτοκίνητα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινητόδρομου», λέει ένας εκπρόσωπος πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Εκατοντάδες διασώστες έχουν κινητοποιηθεί στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για να αντιμετωπίσουν την τεράστια καταστροφή. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου όλα επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ-Βαλτερ Στάινμάγερ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές εκφράζοντας την συμπάαθεια και την αλληλεγγύη του στους συγγενείς των θυμάτων. «Η μοίρα αυτών των ανθρώπων ραγίζει τις καρδιές μας», είπε ο Γερμανός πρόεδρος.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν με κάθε δυνατό μέσο να επαναφέρουν την περιοχή τους σε μια πιο λειτουργική κατάσταση και να ανακατασκευάσουν ότι πρέπει, αλλά και ότι είναι δυνατόν να ανακατασκευαστεί.

Στην περιοχή Αουβάιλαρ όμως εκεί που εντοπίστηκαν τα περισσότερα θύματα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να είναι πλήρως αποκομμένο από οποιαδήποτε βασική υποδομή. Οι ζημίες δε υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

«Το 90 τοις εκατό των κατοίκων δεν έχουν ασφάλιση καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το νερό θα μπορούσε να φτάσει εδώ. Όσοι ζουν ακριβώς δίπλα στο ποτάμι μπορεί να ήταν ασφαλισμένοι, αλλά κανένας άλλος», λέει ένας κάτοικος.

Για τους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν ο χρόνος έχει σταματησει και θα περάσει καιρός για να ξεχάσουν.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ