Γιατί η British Airways σταμάτησε να απευθύνεται στους επιβάτες με το "κυρίες και κύριοι";

Γιατί η British Airways σταμάτησε να απευθύνεται στους επιβάτες με το "κυρίες και κύριοι";

Εξηγεί τον λόγο με επίσημη ανακοίνωση

Νέο, ουδέτερου γένους χαιρετισμό προς τους επιβάτες αποφάσισε να υιοθετήσει η αεροπορική εταιρεία British Airways, αντί του γνωστού «κύριες και κύριοι» θέλοντας να συνεχίσει με νέα στάση, ούτως ώστε όλοι οι επιβάτες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία προέτρεψε τους πιλότους και το πλήρωμα των αεροσκαφών να σταματήσουν να αναφέρονται στους επιβάτες ως «κυρίες και κύριοι» στις ανακοινώσεις, ενημερώνοντάς τους πως πρέπει να προσφωνούν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας όρους ουδέτερους ως προς το φύλο.

Η εν λόγω αλλαγή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έγινε προκειμένου να «αντικατοπτριστεί η ποικιλομορφία» αυτών που ταξιδεύουν.

Την ίδια ώρα, η British Airways με τη νέα στρατηγική της επιχειρεί να προσφέρει ένα οικείο περιβάλλον στα παιδιά που ταξιδεύουν αεροπορικώς, καθώς στις προσφωνήσεις με ουδέτερους χαρακτηρισμούς, αυτά αισθάνονται πιο άνετα.

Για το θέμα, εκπρόσωπος της εταιρείας που ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα δήλωσε στην Telegraph: «Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες αισθάνονται ευπρόσδεκτοι όταν ταξιδεύουν μαζί μας».

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ