Γκέιτς: Τα crypto βασίζονται στην ιδέα του «μεγαλύτερου ανόητου»

Newsroom
Newsroom

«Οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων» θα «βελτίωναν τον κόσμο πάρα πολύ», σχολίασε ειρωνικά ο Γκέιτς


Αν θεωρούσατε τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς φίλο των κρυπτονομισμάτων και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (NFTs), κάνατε λάθος. Όχι μόνο τα απορρίπτει, αλλά θεωρεί ότι πρόκειται για μεγάλη απάτη, και δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί τις απόψεις του.

«Αυτές οι τάσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων βασίζονται 100% στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη σε συνέδριο TechCrunch, όπως αναφέρει και το CNBC.

«Δεν μπλέκομαι με αυτά»
Εξηγώντας το σκεπτικό του, επεσήμανε πως τα ψηφιακά assets, τα οποία θεωρεί υπερτιμημένα, «κερδίζουν» όταν βρίσκονται αρκετοί αγοραστές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτά.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά ο Γκέιτς επισήμανε πως δεν έχει κανένα κρυπτονόμισμα ή NFT, τονίζοντας: «δεν μπλέκομαι με αυτά», και προσθέτοντας πως «δεν είμαι ούτε long ούτε short με κανένα από αυτά τα πράγματα».

Μάλιστα, ο Γκέιτς άφησε να εννοηθεί πως υποπτεύεται ότι όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί ως τρόποι να αποφεύγεται η φορολόγηση και οι κανόνες της κυβέρνησης

Αντίθετα,  ο πασίγνωστος ιδρυτής της Microsoft, είπε ότι προτιμά τις ντεμοντέ επενδύσεις που μπορούν να παράγουν απτά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα αγροκτήματα ή εργοστάσια ή μια εταιρεία που παράγει προϊόντα.

«Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως μια φάρμα όπου υπάρχει παραγωγή ή σαν μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», είπε.

Οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων

Ειρωνευόμενος ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε ότι «οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων» θα «βελτίωναν τον κόσμο πάρα πολύ», αναφερόμενος στην πολυδιαφημισμένη συλλογή NFT, Bored Ape Yacht Club.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα καταρρέουν.

Το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Από τότε, το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει χάσει τα δύο τρίτα της αξίας του, πέφτοντας κάτω από τα 23.000 δολάρια την Τρίτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ