Γκρέτα Τούνμπεργκ:«Περισσότερες πιέσεις από τους ακτιβιστές ενόψει της COP26»

Γκρέτα Τούνμπεργκ:«Περισσότερες πιέσεις από τους ακτιβιστές ενόψει της COP26»

Μίλησε σε εκδήλωση νέων στη Στοκχόλμη

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ υποστηρίζει ότι οι επικείμενες συνομιλίες για το κλίμα στη Γλασκώβη, που θεωρούνται ως η τελευταία ευκαιρία της ανθρωπότητας να αποφύγει την καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι απίθανο να «οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές».

Η Thunberg, της οποίας το κίνημα Fridays For Future έχει εμπνεύσει μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ζήτησε σε μια εκδήλωση «Climate Live» στη Στοκχόλμη από τους ακτιβιστές να συνεχίσουν να «πιέζουν» για πραγματική αλλαγή.

«Κάθε μία από αυτές τις συναντήσεις είναι ζωτικής σημασίας για να τηρηθούν οι συμφωνίες του Παρισιού. Αλλά πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι, όπως συμβαίνει τώρα, αυτό το COP δεν θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε», δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια και προσέθεσε: «Φυσικά, οι ελπίδες μου είναι ότι ξαφνικά θα συνειδητοποιήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια υπαρξιακή κρίση και θα ενεργήσουμε μετά από αυτό, σύμφωνα με αυτό, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί αν σκεφτείτε ρεαλιστικά».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ