Χάκερ από τη Βόρεια Κορέα στόχευσαν την AstraZeneca

Πώς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές υπαλλήλων της φαρμακευτικής εταιρείας, που προσπαθεί να ολοκληρώσει τις δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -  Αποτυχημένες οι προσπάθειες, σύμφωνα με πηγές


Να εισβάλουν στα συστήματα της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca προσπάθησαν τις τελευταίες εβδομάδες ύποπτοι χάκερ της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές στο Reuters, κι ενώ εταιρεία προσπαθεί να ολοκληρώσει τις δοκιμές για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού.

Οι χάκερ εμφανίστηκαν ως υπεύθυνοι επιλογής προσωπικού στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn και WhatsApp για να προσεγγίσουν το προσωπικό της AstraZeneca με ψεύτικες προσφορές εργασίας, ανέφεραν οι πηγές. Έπειτα, έστειλαν έγγραφα που υποτίθεται πως ήταν περιγραφές εργασίας, ωστόσο έφεραν κακόβουλο λογισμικό το οποίο σχεδιάστηκε για να αποκτά πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος.

Οι απόπειρες πειρατείας στοχεύουν σε ένα «ευρύ φάσμα ανθρώπων» στην AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που εργάζεται στην έρευνα για την COVID-19, είπε μια από τις πηγές, αλλά δεν θεωρείται ότι ήταν επιτυχής.

Η αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Η Πιονγκγιάνγκ είχε προηγουμένως αρνηθεί τη διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεων.

Η AstraZeneca, η οποία αποτελεί έναν από τους τρεις κορυφαίους παρασκευαστές εμβολίων για την COVID-19, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ίδιες πηγές δήλωσαν ότι τα εργαλεία και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις κατά της AstraZeneca έδειξαν ότι αποτελούσαν μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και ερευνητές στον κυβερνοασφάλεια έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα.

Η εκστρατεία είχε προηγουμένως επικεντρωθεί σε αμυντικές εταιρείες και οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά περιστράφηκε και σε στόχους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν διερευνήσει τις επιθέσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ