Χάρλεϊ: Ο σκύλος που φροντίζει γιατρούς και νοσηλευτές

Χάρλεϊ: Ο σκύλος που φροντίζει γιατρούς και νοσηλευτές

Καθημερινά φοράει την ειδική στολή του και συνοδεύει την Δρ. Lucia Ledesma Torres στις πτέρυγες του νοσοκομείου προσφέροντας συναισθηματική υποστήριξη στο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και το ‘χει αποδείξει πολλαπλώς. Πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς και στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύει η ανθρωπότητα.

Ο Χάρλεϊ, ή αλλιώς  El Tuerto (που στα ισπανικά σημαίνει Ο μονόφθαλμος) είναι ένα τρίχρονο Pug που προσφέρει υποστήριξη και συναισθηματική βοήθεια σε γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν ήδη περάσει τουλάχιστον 50 ημέρες στην πρώτη γραμμή θεραπεύοντας ασθενείς με νόσο COVID-19, στην Πόλη του Μεξικό.

Φορώντας καθημερινά την ειδική στολή του, ο Χάρλεϊ συνοδεύει καθημερινά τη Νευροψυχολόγο, Lucia Ledesma Torres, στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο της 20ης Νοεμβρίου, στην Πόλη του Μεξικό.

Το 3χρονο Pug είναι μέλος του Τμήματος Ψυχιατρικής, Παιδοψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας του μεξικανικού νοσοκομείου, ενός από τα δημόσια νοσοκομεία που του έχει ανατεθεί από την κυβέρνηση της χώρας η φροντίδα ασθενών με το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Καθημερινά, λοιπόν, φοράει την ειδική στολή του και συνοδεύει την Δρ. Lucia Ledesma Torres στις πτέρυγες του νοσοκομείου προσφέροντας συναισθηματική υποστήριξη στο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς η επαφή μαζί του λειτουργεί χαλαρωτικά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ