Η ακτοφυλακή της Ιταλίας διέσωσε περισσότερους από 700 μετανάστες

Newsroom
Newsroom

Δείτε βίντεο από το σημείο

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέσωσε περίπου 750 μετανάστες σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας, λίγες ώρες αφότου τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 33 αγνοούνται σε μια απόπειρα θαλάσσιου διάπλου από την Τυνησία.

Περίπου 295 άνθρωποι διασώθηκαν από ένα αλιευτικό σκάφος που αναχαιτίστηκε 167 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας, ενώ περίπου 450 διασώθηκαν από ένα άλλο αλιευτικό σκάφος 185 χιλιόμετρα ανατολικά των Συρακουσών στη νότια Σικελία.

Οι επιχειρήσεις της Ιταλίας για τη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά το ναυάγιο στις 26 Φεβρουαρίου λίγο έξω από τις ακτές της Καλαβρίας, στο οποίο τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 10 εξακολουθούν να αγνοούνται.
Το σκάφος εντοπίστηκε πριν βυθιστεί, αλλά τα σκάφη της αστυνομίας δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Φιλανθρωπικές οργανώσεις και πολιτικοί της αντιπολίτευσης ρώτησαν γιατί δεν αναπτύχθηκαν αντ’ αυτού σκάφη της ακτοφυλακής, που είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν την ανοικτή θάλασσα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ