Η αλυσίδα Costco περιορίζει την αγορά κρέατος από τους καταναλωτές

Η αλυσίδα Costco περιορίζει την αγορά κρέατος από τους καταναλωτές

Λόγω της αύξησης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού

Η αμερικανική αλυσίδα μεγάλης διανομής Costco επέβαλε περιορισμούς στις ποσότητες μοσχαρίσιου, χοιρινού κρέατος και πουλερικών που οι πελάτες της μπορούν να αγοράσουν, μπροστά στην αύξηση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Το μέτρο αυτό έχει στόχο «να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να μπορέσουν να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν και έχουν ανάγκη», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπο της εταιρείας.

Επομένως, κάθε πελάτης θα έχει δικαίωμα να αγοράσει το πολύ τρία κομμάτια κρέατος, διευκρινίζει η εταιρεία.

Η Costco δεν είναι η πρώτη αλυσίδα που ανακοινώνει αυτού του είδους τους περιορισμούς στις ΗΠΑ: τα σούπερ μάρκετ Kroger έκαναν ανάλογες ανακοινώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο κολοσσός κρέατος Tyson Foods ανέφερε χθες, κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ότι αναμένει νέα κλεισίματα σφαγείων φέτος.

Πολλές από τις εγκαταστάσεις αυτές αναγκάστηκαν να κλείσουν μπροστά στη διασπορά του νέου κορωνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων τους, εγείροντας φόβους μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου για ελλείψεις κρέατος στα ράφια των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση UFCW, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα σφαγεία και τα εργοστάσια μεταποίησης κρέατος στις ΗΠΑ, 20 εξ αυτών έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 και τουλάχιστον 6.500 έχουν ασθενήσει ή έχει επηρεαστεί η ζωή τους από την επιδημία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ