Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μιλά για την συνάντησή της με τον Ντέιβιντ Άτενμπορο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μιλά για την συνάντησή της με τον Ντέιβιντ Άτενμπορο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ εκφράζει τον θαυμασμό της για τον Ντέιβιντ Άτενμπορο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μίλησε για την «απερίγραπτη» συνάντησή της με τον βετεράνο φυσιοδίφη και υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος, Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο, ο οποίος εμφανίζεται στο αποτελούμενο από τρία μέρη ντοκιμαντέρ της στο BBC «A Year to Change the World».

«Σε ο,τιδήποτε λέει, συμφωνείς βασικά μαζί του» λέει η 18χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα σε συνέντευξή της στο Radio 1. «Τρέφω πολύ σεβασμό στο πρόσωπό του. Έχει κάνει τόσα πολλά στη ζωή του, έχει τόσες πολλές ιστορίες για να μοιραστεί» υπογραμμίζει.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ εκφράζει τον θαυμασμό της για τον Ντέιβιντ Άτενμπορο για τις συνεχείς προσπάθειές του για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχε σε εκστρατείες μαζί με τις Μπίλι Άιλις και Μπιορκ.

«Ίσως το στοιχείο που θαυμάζω περισσότερο σε εκείνον είναι ότι παρ’ όλο που μπορεί να είναι σε μια ορισμένη ηλικία, διατηρεί το μυαλό του πολύ ανοιχτό και έχει αρχίσει να μιλάει πιο δυνατά» προσθέτει.

«Άρχισε πραγματικά να μιλάει περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν και νομίζω ότι είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε σαν εκείνον».

Το ντοκιμαντέρ «A Year to Change the World» περιγράφει λεπτομερώς την αρχή της σχολικής αποχής της Γκρέτα Τούνμπεργκ και τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το κλίμα και την ακολουθεί στο ταξίδι της από την Ευρώπη στην Αμερική με πλοίο και τις στάσεις που έκανε για να εξετάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ