Η Ιαπωνία εκτόξευσε δορυφόρο για να παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα

Newsroom
Newsroom

Ο πύραυλος H-2A αναχώρησε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Τανεγκασίμα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία

Η Ιαπωνία εκτόξευσε με επιτυχία στο διάστημα έναν πύραυλο που μεταφέρει έναν δορυφόρο ο οποίος υποτίθεται ότι θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα και θα βελτιώσει την ανταπόκριση σε φυσικές καταστροφές, αναφέρει το AP.

Ο πύραυλος H-2A που εκτοξεύθηκε από την εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries αναχώρησε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Τανεγκασίμα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία μεταφέροντας τον δορυφόρο IGS-Radar 7, ο οποίος μπήκε ομαλά στην προγραμματισμένη τροχιά του, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο δορυφόρος μπορεί να συλλέγει εικόνες από το έδαφος 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, και έτσι να προειδοποιεί για μια πιθανή πυραυλική επίθεση καθώς και για μια επικείμενη φυσική καταστροφή.

«Η κυβέρνηση θα κάνει τη μέγιστη δυνατή χρήση του IGS-Radar 7 και άλλων δορυφόρων για να κάνει ό,τι μπορεί για την εθνική ασφάλεια της Ιαπωνίας και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις κρίσεις», δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε δήλωσή του για την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση Κισίντα υιοθέτησε μια νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας στην οποία βασίζεται επίσης σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια «αντεπίθεση», η οποία αποτελεί ριζική αλλαγή από το στρατιωτικό δόγμα που υιοθέτησε η Ιαπωνία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγές: AP, irishexaminer.com, politika.rs/TANJUG

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ