Η Ιρλανδία θα επιτρέψει την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών από τα μέσα Ιουλίου

Η Ιρλανδία θα επιτρέψει την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών από τα μέσα Ιουλίου

Ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση μπορεί να εισαγάγει το αποκαλούμενο "πράσινο πιστοποιητικό" πριν από τα τέλη Ιουλίου

Η Ιρλανδία αναμένεται να υιοθετήσει ένα πιστοποιητικό Covid-19 για να βοηθήσει τους πολίτες να κινούνται πιο ελεύθερα από τα μέσα Ιουλίου στην Eυρωπαίκή Ένωση, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Irish Times επικαλούμενη πρόσωπα που συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις που διεξάγονται στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση μπορεί να εισαγάγει το αποκαλούμενο "πράσινο πιστοποιητικό" πριν από τα τέλη Ιουλίου, ημερομηνία που είχε αναφερθεί νωρίτερα, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από αεροπορικές εταιρείες και εργοδότες να ανοίξουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια.

Η Ιρλανδία επιβάλλει από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην 27μελή ΕΕ. Συμβουλεύει τους πολίτες να μην πραγματοποιούν μη απαραίτητα ταξίδια, επιβάλλει πρόστιμα σε ανθρώπους που πηγαίνουν σε αεροδρόμια για να φύγουν διακοπές και υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο για όσους φθάνουν από έναν αριθμό χωρών.

Πιστοποιητικό Covid θα χορηγείται δωρεάν από τις υγειονομικές αρχές στις χώρες της ΕΕ σε ανθρώπους που έχουν κάνει εμβόλιο, έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν ανοσία, έχοντας αναρρώσει από τον ιό.

 

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα ανακοινώσει την Παρασκευή τα σχέδιά της για την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών, μαζί μ' ένα χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19 στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ