Η Ουαλία θα ενισχύσει τους περιορισμούς με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

Η Ουαλία θα ενισχύσει τους περιορισμούς με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 57.000 ανθρώπους στη Βρετανία, την πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης σε αριθμό θανάτων


Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιορισμών σε παμπ και εστιατόρια με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού πριν από τα Χριστούγεννα, όπου όλοι οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να ξανασυναντηθούν σε οικογενειακές συναθροίσεις.

Κάθε περιοχή που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίζει για τη στρατηγική της κατά της νόσου Covid-19. Για παράδειγμα, η Βόρεια Ιρλανδία ξεκινάει σήμερα μια νέα καραντίνα διάρκειας 2 εβδομάδων, ενώ η Αγγλία επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα σε ένα σύστημα συναγερμού τριών επιπέδων.

«Εμείς επίσης στην Ουαλία θα χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες για να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο περιθώριο για την περίοδο των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Μαρκ Ντρέικφορντ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ουαλίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Το έδαφος που κερδήθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης καραντίνας διάρκειας 17 ημερών «υποχωρεί», καθώς το ποσοστό της επίπτωσης σε εθνικό επίπεδο έχει αυξηθεί σε 187 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, δήλωσε ο Ντρέικφορντ. Εξήγησε επιπλέον ότι τα νοσοκομεία στην Ουαλία βρίσκονται υπό «συνεχή πίεση», με περισσότερους από 1.700 ασθενείς Covid-19 να νοσηλεύονται.

Οι νέοι περιορισμοί θα εφαρμοστούν σε όλη την Ουαλία, που μετρά περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους και θα αφορούν ειδικά τα καφέ, τις παμπ και τα εστιατόρια.

Οι λεπτομέρειες για τους περιορισμούς, που θα τεθούν σε ισχύ σε μία εβδομάδα, θα γίνουν γνωστές την προσεχή Δευτέρα, διευκρίνισε ο Ντρέικφορντ.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 57.000 ανθρώπους στη Βρετανία, την πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης σε αριθμό θανάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και οι ηγέτες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας συμφώνησαν να επιτρέψουν τις οικογενειακές συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις με φίλους την περίοδο των Χριστουγέννων. Τρεις οικογένειες, το μέγιστο, θα μπορούν να συναντηθούν από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ