Η πανδημία του κορωνοϊού «ξυπνά» την ανθρωπιά και την καλοσύνη

Η πανδημία του κορωνοϊού «ξυπνά» την ανθρωπιά και την καλοσύνη

Το δικό τους «λιθαράκι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού βάζουν μαθητές και καθηγητές σε όλη τη Βουλγαρία, που αγοράζουν υφάσματα και ράβουν προστατευτικές μάσκες προσώπου, οι οποίες προσφέρονται ως δωρεά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυμνασίου στο Χάσκοβο, με τους καθηγητές να κάθονται ατελείωτες ώρες πίσω από τις ραπτομηχανές για να ράψουν όσες περισσότερες μάσκες μπορούν.

   Η διευθύντρια του γυμνασίου Ροσίτσα Ιβάνοβα δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR, ότι το ράψιμο των υφασμάτινων μασκών ήταν μία ιδέα των καθηγητών που ενθουσίασε τους μαθητές. Όμως, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, οι μαθητές δεν μπορούν να ράψουν μάσκες στον χώρο του σχολείου. Γι' αυτόν τον λόγο, έκαναν δωρεά χρηματικού ποσού για την αγορά των υφασμάτων και ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τη συγκεκριμένη δράση. «Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε στους μαθητές μας τι σημαίνει ενσυναίσθηση και πόσο σημαντικό είναι να ανήκει κάποιος σε μία κοινότητα», πρόσθεσε η κ. Ιβάνοβα, τονίζοντας πως οι μάσκες ράβονται αποκλειστικά από καθηγητές, οι οποίοι τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

   Στο μεταξύ, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους εκτυπωτές, μια εταιρεία στο Σούμεν κατασκευάζει, δωρεάν, προστατευτικές ασπίδες για τους γιατρούς που έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς με COVID-19. Η εταιρεία εντάχθηκε στη σχετική εθνική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από επιχειρήσεις και πολίτες σε όλη τη χώρα.

   «Δε θα σταματήσουμε να εκτυπώνουμε, έτσι ώστε ο εξοπλισμός προστασίας να φτάσει σε όλους τους γιατρούς που τον έχουν ανάγκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μίχαελ Βαρμπάνοφ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ