Η πορτογαλική Vogue απέσυρε το εξώφυλλο του «Τεύχους Τρέλας»

Η πορτογαλική Vogue απέσυρε το εξώφυλλο του «Τεύχους Τρέλας»

H Vogue απολογήθηκε λέγοντας ότι είχε στόχο «να πυροδοτήσει τη συζήτηση» κι όχι να προκαλέσει


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το εξώφυλλο της πορτογαλικής «Vogue» με αφιέρωμα στην ψυχική υγεία, προκαλώντας αντιδράσεις σε ειδικούς και ασθενείς με αποτέλεσμα το περιοδικό να το αποσύρει.

Στο «Τεύχος Τρέλας», (Madness Issue) μία γυναίκα κάθεται μέσα στη μπανιέρα ενός νοσοκομείου. Δύο νοσοκόμες είναι δίπλα της και η μία της ρίχνει νερό στο κεφάλι με κανάτα.

Όπως αναφέρει το BBC, ειδικοί από τον χώρο της ψυχικής υγείας, αλλά και ασθενείς κάνουν λόγο για «ξεπερασμένη και κακόγουστη » αντίληψη για τη θεραπεία.

Σύμφωνα με το CNN, η γυναίκα που εμφανίζεται στη μπανιέρα, το μοντέλο Simona Kirchnerova, έγραψε σε μια δημοσίευση στο Instagram την Παρασκευή ότι ήταν «το αποκορύφωμα της καριέρας μου», επειδή εκείνες που στέκονταν δεξιά κι αριστερά μου ήταν μέλη της οικογένειας.

«Μπήκα στο εξώφυλλο της Vogue με τη μαμά και τη γιαγιά μου», έγραψε η ίδια. Το μοντέλο αργότερα παραδέχτηκε πως και η ίδια είχε προβλήματα, τα οποία ξεπέρασε με ψυχοθεραπεία και πως η αρνητική κριτική που έχει δεχτεί την έχει κάνει να αισθάνεται άσχημα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ