Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών απειλεί να μπλοκάρει το YouTube

Η Roskomnadzor έχει ζητήσει από την Google «την άρση το συντομότερο των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα δίκτυα YouTube RT DE και Der Fehlende Part»

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor απειλεί να μπλοκάρει το YouTube, αν η πλατφόρμα αρνηθεί να άρει τον αποκλεισμό των γερμανικών λογαριασμών του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT.

Η Roskomnadzor έχει ζητήσει από την Google "την άρση το συντομότερο των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα δίκτυα YouTube RT DE και Der Fehlende Part".

"Η νομοθεσία προβλέπει πλήρη ή μερικό αποκλεισμό της πρόσβασης, αν ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας δεν ανταποκριθεί στην προειδοποίηση της Roskomnadzor", διευκρινίζει η ρωσική υπηρεσία.

Η YouTube, πλατφόρμα της Google, απέκλεισε χθες τους λογαριασμούς RT DE και Der Fehlende Part για παραβίαση των εσωτερικών κανόνων της κοινότητας μεταδίδοντας "ψευδείς πληροφορίες" για τον κορονοϊό και για απόπειρα παράκαμψης της απαγόρευσης μετάδοσης που τους είχε επιβληθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για "άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια κατά της ενημέρωσης εκ μέρους του YouTube", ενώ κατηγορεί και τις γερμανικές αρχές για "προφανή ενθάρρυνση, έως και επιμονή" στην λήψη αυτής της απόφασης.

"Σκοπός αυτής της επίθεσης κατά των σχεδίων της ρωσικής; συμμετοχικής εταιρεία είναι προφανής: η φίμωση πηγών πληροφόρησης που δεν εντάσσονται σε ένα βολικό ενημερωτικό πλαίσιο" από τις γερμανικές αρχές, ισχυρίζεται η ρωσική διπλωματία που βλέπει στην απόφαση "την συνέχιση του πολέμου ενημέρωσης κατά της Ρωσίας".

Στο πλαίσιο αυτό, "η λήψη μέτρων συμμετρικών αντιποίνων κατά των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην Ρωσία...μοιάζει όχι μόνο προσήκουσα, αλλά και αναγκαία".

Το δίκτυο RT, που μεταδίδει επίσης στην αγγλική, την γαλλική και την ισπανική γλώσσα, θεωρείται ότι εντάσσεται στην εκστρατεία διεθνούς προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Η πλατφόρμα YouTube απέκλεισε τους γερμανικούς λογαριασμούς του RT διότι το τηλεοπτικό του κανάλι Der Fehlende Part παρέκαμψε την απαγόρευση μετάδοσης νέων βίντεο επί μία εβδομάδα εξαιτίας της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με την Covid-19, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες κατηγορώντας τα ότι υπηρετούν δυτικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, ανάγκασε πρόσφατα τις Google και Apple να μπλοκάρουν στην Ρωσία περιεχόμενα που έχουν σχέση με τον φυλακισμένο αντικαθεστωτικό και πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ