ΗΠΑ: Αν εμβολιάζονταν έγκαιρα θα είχαν σωθεί από τον θάνατο σχεδόν 240.00 άνθρωποι

ΗΠΑ: Αν εμβολιάζονταν έγκαιρα θα είχαν σωθεί από τον θάνατο σχεδόν 240.00 άνθρωποι

Έρευνα στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι το 60% του συνόλου των θανάτων των ενηλίκων εξαιτίας του κορωνοϊού θα είχε αποτραπεί, εάν τα θύματα είχαν έγκαιρα εμβολιαστεί.

Περίπου 240.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από τον Ιούνιο του 2021 και μετά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στις ΗΠΑ αν είχαν γίνει «έγκαιρα» εμβολιασμοί (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters), αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, που επικαλείται έρευνα του Kaiser Family Foundation.

Θα είχε αποτραπεί ο θάνατος

Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει πως το 60% του συνόλου των θανάτων των ενηλίκων εξαιτίας επιπλοκών της πάθησης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός θα είχε αποτραπεί εάν τα θύματα είχαν λάβει απλώς πλήρες αρχικό εμβολιαστικό σχήμα (δύο δόσεις των εμβολίων είτε της Moderna είτε των Pfizer/BioNTech, ή μια δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson).

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της βασικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Οι συντάκτες της εκτιμούν ότι από τον Ιούνιο του 2021 ως τον Μάρτιο του 2022 πέθαναν 270.000 ανεμβολίαστοι ενήλικοι. Πρόκειται χονδρικά για το 70% του συνόλου των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 την περίοδο αυτή, κατά την έρευνα.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο ζωές (πάνω από 990.000) έχουν χαθεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου

Η νόσος ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ το 2021, πίσω από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με χωριστή έκθεση από τα CDC, που δόθηκε στη δημοσιότητα επίσης χθες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η θνησιμότητα σε όλα τα ηλικιακά φάσματα κατέγραψε το 2021 αύξηση σχεδόν 1% σε σύγκριση με το 2020.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ