ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

Newsroom
Newsroom

Ένας φωτορεπόρτερ του Reuters είπε ότι το ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε πάνω από τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν το φερόμενο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καθώς αιωρούντανν στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της χώρας το Σάββατο, δήλωσαν ένας φωτορεπόρτερ του Reuters και Αμερικανοί αξιωματούχοι, κλείνοντας μια δραματική ιστορία κατασκοπείας που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε ένα στρατιωτικό σχέδιο για την κατάρριψη του φερόμενου κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή των πτήσεων γύρω από τις ακτές της Νότιας Καρολίνας λόγω, όπως αποκάλεσε, μια άγνωστη "προσπάθεια εθνικής ασφάλειας".
 


 

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα φροντίσουν" το αερόστατο, καθώς οι πτήσεις σταμάτησαν γύρω από τη Νότια Καρολίνα λόγω μιας "προσπάθειας εθνικής ασφάλειας". Ο Μπάιντεν έκανε την παρατήρησή του απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταρρίψουν το αερόστατο επιτήρησης μεγάλου υψόμετρου, το οποίο πετούσε σε όλη τη χώρα σε αυτό που η Ουάσιγκτον αποκαλεί "σαφή παραβίαση" της κυριαρχίας των ΗΠΑ.

Ένας φωτορεπόρτερ του Reuters είπε ότι το ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε πάνω από τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Μια ακτίνα ήρθε από τζετ, χτύπησε το μπαλόνι αλλά δεν υπήρξε έκρηξη, είπε ο φωτορεπόρτερ.

Τότε άρχισε να πέφτει, είπε ο φωτορεπόρτερ.

Στρατιωτικοί ηγέτες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν συστήσει να μην καταρριφθεί το αερόστατο όταν ήταν πάνω από τη Μοντάνα λόγω του κινδύνου πτώσης συντριμμιών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ