ΗΠΑ: Πολιτικοί καλούν το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδια για το παιδικό Instagram

ΗΠΑ: Πολιτικοί καλούν το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδια για το παιδικό Instagram

Θεωρούν ότι το μέσο απέτυχε να προστατεύσει τα παιδιά από τους κινδύνους του διαδικτύου

Μια ομάδα πολιτικών στις ΗΠΑ, γερουσιαστών και βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσε το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για μια έκδοση Instagram για παιδιά, μικρότερα των 13 ετών, λέγοντας πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέτυχε να «προχωρήσει σε ουσιαστικές δεσμεύσεις σχετικά με την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο».

Οι γερουσιαστές Εντ Μάρκι και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ και οι βουλεύτριες Κάθι Κάστορ και Λόρι Τράχαμ είπαν ότι το Facebook δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες τους. Το Facebook είπε στους βουλευτές, σε μια επιστολή στις 26 Απριλίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτή, όμως αναμένει ότι η ανάπτυξή της θα «χρειαστεί πολλούς μήνες».

«Το Facebook έχει ιστορία στο να αποτυγχάνει να προστατεύσει τα παιδιά στις πλατφόρμες του», τονίζουν οι νομοθέτες μια κοινή ανακοίνωση. «Όσον αφορά το να βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη, το Facebook στερείται του τεκμηρίου της αθωότητας. Προτρέπουμε σθεναρά το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ξεκινήσει μια έκδοση Instagram για παιδιά».

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα 40 εισαγγελέων κάλεσε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε σήμερα πως «όπως κάθε γονέας γνωρίζει, τα παιδιά βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση προσφέροντας εμπειρίες που δίνουν στους γονείς ορατότητα και έλεγχο όσων κάνουν τα παιδιά τους».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ