Ισπανία: Κατάληψη στο μουσείο του Πράδο

Ισπανία: Κατάληψη στο μουσείο του Πράδο

Επιζήσαντες της δηλητηρίασης του 1981 απειλούν να αυτοκτονήσουν αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους

Επιζώντες από την μαζική δηλητηρίαση που υπέστησαν το 1981 από την κατανάλωση βιομηχανικού λαδιού κατέλαβαν του Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη απειλώντας να αυτοκτονήσουν αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η παροχή οικονομικής βοήθειας για να την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των επιζώντων.

«Έχουμε κουραστεί να μην μας δίνει κανείς προσοχή. Μας έχουν ξεχάσει, είμαστε άρρωστοι και θύματα» δήλωσε μια γυναίκα.

«Μετά από 6 ώρες που είμαστε εδώ ακόμα παίρνουμε χάπια. Έχουμε αρκετά χάπια ακόμα για να πετύχουμε αυτό που δεν μας προσφέρουν. Θα παραμείνουμε ειρηνικά κλειδωμένοι μέχρι ο Πέδρο Σάντεθ συμφωνήσει να έχει μαζί μας συνάντηση πριν το τέλος του μήνα» ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μουσείο.

Το 1981 στην Ισπανία είχε εμφανιστεί μια μυστηριώδης επιδημία που δεν ήταν τίποτα άλλο από μαζική δηλητηρίαση χιλιάδων ανθρώπων από μολυσμένο ελαιόλαδο που ήταν φτηνό λάδι βιομηχανικής χρήσης που είχε αναμειχθεί με ανιλίνη, μια ισχυρή τοξική ουσία. Το λάδι αυτό είχε διοχετευθεί στην αγορά.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ