Ισπανία: Πράσινο φως στην τέταρτη δόση για ευπαθείς ομάδες

Ισπανία: Πράσινο φως στην τέταρτη δόση για ευπαθείς ομάδες

Η Ισπανία άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση της τέταρτης δόση του εμβολίου κατά της covid σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Η Ισπανία άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση της τέταρτης δόση του εμβολίου κατά της covid σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η απόφαση αυτή αφορά καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους ασθενείς, ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή σε θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας πως η αναμνηστική δόση θα χορηγείται πέντε μήνες μετά την τρίτη δόση.

Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, η τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και θα μπορεί να χορηγείται πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση και όχι έξι μήνες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με το 90,5% του πληθυσμού της άνω των 12 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως, η Ισπανία είναι μία από τις πρωταθλήτριες στον εμβολιασμό παγκοσμίως.

Συνολικά, το 38,5% των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών έχει επίσης λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η χώρα έχει καταγράψει 7,7 εκατομμύρια κρούσματα και μετρά 90.508 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ