Ιταλία-Covid19: Αργή αλλά βαθμιαία επιδείνωση της κατάστασης

Ιταλία-Covid19: Αργή αλλά βαθμιαία επιδείνωση της κατάστασης

Στα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται 2.387ασθενείς

Συνολικά 1.907 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 10 νεκροί είναι ο απολογισμός Covid-19 στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έναντι 1.585 νέων ασθενών και 13 θυμάτων μία ημέρα πριν.

Στα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται 2.387ασθενείς, ενώ 208 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, 39.862 άνθρωποι έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στις περιφέρειες της Λομβαρδίας (224), στην Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, (208) και στην περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο (193).

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας υπογραμμίζει ότι παρατηρείται μια αργή, αλλά σταθερή επιδείνωση της κατάστασης. Τα κρούσματα «εισαγωγής» από το εξωτερικό είναι, στη φάση αυτή, μόνον το 10% του συνόλου, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά την τελευταία εβδομάδα, είναι 41 ετών.

Προς το παρόν, θεωρείται σημαντική η διατήρηση των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας, με διαρκή επαγρύπνηση, για να υπάρξει ετοιμότητα σε περίπτωση που καταστούν αναγκαίες περαιτέρω παρεμβάσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ