Ιταλία: «Πάγωσε» η διαδικτυακή ψηφοφορία των «πεντάστερων» με αντικείμενο τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Ντράγκι

Ιταλία: «Πάγωσε» η διαδικτυακή ψηφοφορία των «πεντάστερων» με αντικείμενο τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Ντράγκι

Υπέρ της συνεργασίας με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, τάχθηκε ο Γκρίλο

Η διαδικτυακή ψηφοφορία στην Ιταλία με την οποία τα μέλη των Πέντε Αστέρων έπρεπε να εκφραστούν σχετικά με τη συμμετοχή του κινήματός τους στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, προς το παρόν, έχει παγώσει. Έπρεπε να ξεκινήσει σήμερα το πρωί, αλλά ανακοινώθηκε ότι "προς το παρόν, αποφασίσθηκε η παύση της".

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση αυτή μπορεί να οφείλεται στον φόβο ότι ένα μεγάλο μέρος των μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων (ίσως και η πλειοψηφία του) μπορεί να ταχθεί κατά της στήριξης της νέας, υπό διαμόρφωση, κυβερνητικής συμμαχίας.

Ο Μπέπε Γκρίλο, όμως, ιδρυτής της πολιτικής αυτής δύναμης, μετά τη συνάντησή του με τον Ντράγκι, χθες βράδυ, τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της συνεργασίας μαζί του. Χαρακτήρισε τον εντολοδόχο πρωθυπουργό "οπαδό των πεντάστερων" και πρόσθεσε ότι θέλει να εξασφαλίσει "ένα σουπερ- υπουργείο οικολογικής μετάβασης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η συγκεκριμένη διαδικτυακή ψηφοφορία μπορεί να πραγματοποιηθεί αργότερα ή μέσα στο σαββατοκύριακο, προβλέποντας, ενδεχομένως, εκτός από τις επιλογές υπέρ και κατά της σύμπλευσης με τον Ντράγκι, και δυνατότητα αποχής.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν ο Μάριο Ντράγκι θα περιμένει το αποτέλεσμα της κομματικής αυτής ψηφοφορίας ή αν θα μεταβεί, πριν από την πραγματοποίησή της, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να πληροφορήσει τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα σχετικά με το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ