Ιταλία: Σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από 1.900 ανεμβολίαστοι γιατροί

Ιταλία: Σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από 1.900 ανεμβολίαστοι γιατροί

«Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι», σύμφωνα με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Σε ολόκληρη την Ιταλία, οι γιατροί και οδοντογιατροί που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και παύθηκαν από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, λόγω μη εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, είναι 1.913.

Πρόκειται για το 0,4% των μελών όλων των διαφόρων τοπικών Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι μετρούν 467.611 εγγεγραμμένα μέλη, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, το ποσοστό των ανεμβολίαστων γιατρών και οδοντογιατρών, αγγίζει το 7,2% του συνόλου.

«Πρόκειται, όμως, για ένα ποσοστό το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους συναδέλφους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όσους έχουν νοσήσει, ή αναγκάστηκαν για αναβάλουν την δεύτερη η τρίτη δόση για λόγους υγείας. Υπάρχουν και εκείνοι που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό», δήλωσε ο Φιλίππο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλικών Ιατρικών Συλλόγων.

Στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου, εστάλησαν 60 χιλιάδες επιστολές, σε γιατρούς που δεν είχαν καταθέσει τα αναγκαία πιστοποιητικά.

Οι μισοί απέδειξαν ότι δεν έχουν πρόθεση να αποφύγουν τον εμβολιασμό. «Τώρα, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους, παύθηκαν σχεδόν 2.000 μέλη μας και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε ο Ανέλι.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή καταγράφηκαν 179.106 κρούσματα κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι 373 ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, κατά τον ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ