Ιταλία: Σενάριο απεριόριστης διάρκειας του Green Pass για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ιταλία: Σενάριο απεριόριστης διάρκειας του Green Pass για τους πλήρως εμβολιασμένους

Νέα ταξιδιωτικά μέτρα.

Η Ιταλική Κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε απεριόριστη διάρκεια του Green Pass για τους πλήρως εμβολιασμένους, εάν συμπεριλαμβάνει και την αναμνηστική δόση. 

Το μέτρο συζητήθηκε με διάταγμα της Τετάρτης και κρίνεται αναγκαίο εν αναμονή της απόφασης του Ιταλικού αλλά και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σχετικά με τη χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Με το μέχρι στιγμής διάταγμα, από την 1η Φεβρουαρίου το Super Green Pass θα έχει διάρκεια μόνο 6 μήνες. Υπενθυμίζουμε πως η απόφαση πάρθηκε γιατί η τρίτη δόση εγκρίθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα για πολλούς Ιταλούς να λήγει σε λίγες εβδομάδες. Αυτό το μέτρο ενδεχομένως να αποφασιστεί και εγκριθεί κατόπιν της ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι και το μείζον θέμα αυτών των ημερών στην Ιταλία. 

Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε διάταγμα για την πρόσβαση στη χώρα όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό. Μέχρι τώρα και οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες έπρεπε να εισέλθουν με αρνητικό τεστ στην Ιταλία, ενώ με το νέο μέτρο το Green Pass αρκεί για τους ταξιδιώτες προερχόμενους από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειωτέον, το διάταγμα περιλαμβάνει και τους λεγόμενους τουριστικούς διαδρόμους, όπως Τουρκία, Κούβα, Σιγκαπούρη, Ομάν, Γαλλική Πολυνησία και Ταϊλάνδη (μόνο το νησί Phuket).

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ