Κάθειρξη 10 ετών σε νεοναζί ράπερ που προέτρεπε άλλους σε επιθέσεις

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 37χρονος είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνος»

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε σήμερα ένας ακροδεξιός ράπερ που κατηγορήθηκε ότι αναρτούσε στο διαδίκτυο νεοναζιστικά τραγούδια, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη μιας αντισημιτικής επίθεσης στη Γερμανία, το 2019.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για «απολογία της ναζιστικής ιδεολογίας» κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Βιέννης, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρός του, Κριστίνα Σάλτσμπορν. 

Το δικαστήριο έκρινε μάλιστα ότι ο 37χρονος είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνος». Ο μικρότερος αδελφός του, ο διαχειριστής μιας αντισημιτικής ιστοσελίδας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Και οι δύο μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Ο Αυστριακός ράπερ, που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Mr. Bond», συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2021, αφού οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την ταυτότητά του χάρη στον λογαριασμό του στο Paypal. Αναρτούσε στο διαδίκτυο ραπ τραγούδια με στίχους που εξυμνούσαν τον εθνικοσοσιαλισμό, ή με αντισημιτικό, ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο. Το ένα από τα τραγούδια χρησιμοποιήθηκε ως «υπόκρουση» από τον δράστη της επίθεσης στη συναγωγή της Χάλε, στην ανατολική Γερμανία, τον Οκτώβριο του 2019, ο οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους, έναν στον δρόμο και άλλον έναν σε ένα εστιατόριο.

Από το 2016 ο νεοναζί ράπερ καλούσε τα μέλη διάφορων νεοναζιστικών φόρουμ να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Έγραφε επίσης ότι ο δράστης της επίθεσης στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος σκότωσε 51 ανθρώπους σε ένα τζαμί το 2018, ήταν άγιος. Μετέφρασε μάλιστα στα γερμανικά το ρατσιστικό μανιφέστο του.

 

Πηγή:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ