Καθυστερεί η δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Καθυστερεί η δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ζητείται επαναπροσδιορισμός της κατηγορίας για δολοφονία σε τρίτου από δεύτερου βαθμού για τον Ντέρεκ Σόβιν

Για τουλάχιστον μία ημέρα αναβλήθηκε η δίκη του λευκού αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, καθώς συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν.

Ο 44χρονος Ντέρεκ Σόβιν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου χθες θα ξεκινούσε η διαδικασία επιλογής των ενόρκων. «Οι πιθανοί ένορκοι βρίσκονται εδώ αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν θα ξεκινήσουμε την επιλογή πριν από αύριο, το νωρίτερο», είπε ο δικαστής Πίτερ Κάχιλ της κομητείας Χένεπιν.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσειχθες και ο Κάχιλ είχε πει ότι μόνο η επιλογή των ενόρκων θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες, δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθούν αμερόληπτοι ένορκοι, για μια υπόθεση που συγκλόνισε όλες τις ΗΠΑ και στην οποία η φωτογραφία του θύματος, μια σέλφι του χαμογελαστού Τζορτζ Φλόιντ, έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο της φυλετικής αδικίας.

Την Παρασκευή, το Εφετείο της Μινεσότας διέταξε τον Κάχιλ να επανεξετάσει το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για επαναφορά μιας τρίτης κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού, αυτή της ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού (σ.σ. αντιστοιχεί σε «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και στη Μινεσότα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 25 ετών).

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ