Κίνα: Τουαλέτα υψηλής νοημοσύνης κάνει εξετάσεις ούρων

Newsroom
Newsroom

Συνήθως οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να παραμένουν στις δημόσιες τουαλέτες, με την έλλειψη χαρτιού και τις μερικές φορές ανθ

Η Κίνα φαίνεται να πρωτοπορεί στην χρήση της δημόσιας τουαλέτας  καθώς εδώ και καιρό χρησιμοποιεί σε πολλά εμπορικά κέντρα τουαλέτες υψηλής νοημοσύνης.

Συνήθως οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να παραμένουν στις δημόσιες τουαλέτες, με την έλλειψη χαρτιού και τις μερικές φορές ανθυγιεινές συνθήκες.

 

Η εμπειρία της τουαλέτας μπορεί να είναι αποθαρρυντική, αλλά οι τουαλέτες υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη χρήση της δημόσιας τουαλέτας σε μια πιο ευχάριστη κατάσταση.

Η Κίνα χρησιμοποιεί από το 2021 τέτοιου είδους τουαλέτες, αλλά πρόσφατα έγιναν viral για έναν επιπλέον λόγο.

Εξετάσεις ούρων έναντι αμοιβής

Πέρα από την άνεση που προσέφεραν τα «έξυπνα» ουρητήρια, τώρα μπορούν να παρέχουν και εξετάσεις ούρων.

Συγκεκριμένα, φωτογραφίες ενός ουρητηρίου που βρέθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο εντός της επιχειρηματικής περιοχής του Πεκίνου έχει γίνει viral, προκαλώντας ανησυχία για το κατά πόσο μπορούν α αποτελέσματα να είναι ακριβή.

Το ουρητήριο διαθέτει ψηφιακή οθόνη και μονάδα επεξεργασίας πληρωμών, επιτρέποντας στους χρήστες να εξετάζουν τα ούρα τους αμέσως μετά τη χρήση. Πιστεύεται ότι το ουρητήριο περιέχει κρυμμένους αισθητήρες που αναλύουν τα ούρα για διάφορους δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, της γλυκόζης, της πρωτεΐνης, των κετονικών σωμάτων και του ασκορβικού οξέος.

Το κόστος των εξετάσεων

Η εξέταση κοστίζει μόλις 2,80 δολάρια και η εταιρία που τα διαχειρίζεται αναφέρει πως οι συσκευές τους  χρησιμοποιούν τις ίδιες αρχές με τις νοσοκομειακές μονάδες ελέγχου. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Παρέχεται ένας κωδικός QR για την πληρωμή και μόλις σαρωθεί ο κωδικός και επιβεβαιωθεί η πληρωμή, το τεστ ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου δύο λεπτά.

Η τιμή στα συγκεκριμένα ουρητήρια είναι πολύ πιο φθηνή από τις εξετάσεις ούρων σε κάποιο νοσοκομείο.

Κατά συνέπεια, αυτό προκαλεί ανησυχία στους χρήστες σχετικά με το εάν λήφθηκαν υπόψη κατά τη διαδικασία σχεδιασμού των ουρητηρίων τα μέτρα υγιεινής.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως λήφθηκαν, αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες που να αναφέρονται συγκεκριμένα στα μέτρα υγιεινής.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ