Κίνητρα για τον εμβολιασμό στη Βρετανία

Κίνητρα για τον εμβολιασμό στη Βρετανία

Εκπτώσεις σε μεταφορές και εισιτήρια παραστάσεων

Πάνω από το 90% των ενηλίκων στη Βρετανία έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19. Δημοφιλείς εφαρμογές όπως η Uber, η Bolt και η Deliveroo προσφέρουν εκπτώσεις στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν μετακινήσεων σε κέντρα εμβολιασμού και μειωμένες τιμές στις παραδόσεις τροφίμων, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ ενηλίκων κάτω των 30 ετών. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σαγίντ Νταβίντ τις ευχαρίστησε και προέτρεψε τους ανθρώπους να «επωφεληθούν από τις εκπτώσεις».Το υπουργείο δηλωσε επίσης ότι περισσότερα κίνητρα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως να περιλαμβάνουν εκπτώσεις σε εστιατόρια ή φθηνότερα εισιτήρια σε κινηματογράφους, θέατρα ή μουσικά φεστιβάλ.

Στις ηλικίες 18 έως 29 ετών, το ποσοστό εμβολιασμού είναι περίπου 65%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης.Η Βρετανία ήρε όλους τους περιορισμούς για την COVID-19 τον περασμένο μήνα, παρά την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης δέλτα.

Από τη Δευτέρα, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις ΗΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα χρειάζεται να απομονώνονται κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες με πορτοκαλί χρώμα.Οι ταξιδιώτες θα πρέπει ωστοσο να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό πριν φτάσουν, όσο και ένα άλλο τη δεύτερη μέρα τους στη Βρετανία.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ