Κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε δύο πρώτα κρούσματα τοπικής μετάδοσης σε δύο εβδομάδες

 Κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε δύο πρώτα κρούσματα τοπικής μετάδοσης σε δύο εβδομάδες

Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19 στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα τοπικής μετάδοσης κορωνοϊού σε περισσότερο από δύο εβδομάδες, τα οποία εγείρουν ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19 μετά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κέντρο Προστασίας της Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ερευνά δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωνοϊού, με τα οποία ανέρχεται ο μέχρι στιγμής συνολικός αριθμός τους σε 1.085.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19 στο Χονγκ Κονγκ. Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε τελευταία φορά κρούσμα τοπικής μετάδοσης στις 14 Μαΐου, όταν επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ένας 62χρονος ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα. Οι δύο άνθρωποι που επιβεβαιώθηκε τώρα ότι προσβλήθηκαν από SARS-CoV-2 είναι μια 34χρονη και ένας 56χρονος. Κανένας από τους δύο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, σύμφωνα με το CHP, το οποίο σημείωσε ότι τώρα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η γυναίκα που προσβλήθηκε από κορωνοϊό εργάζεται σε νυχτερινή βάρδια σε αποθήκη της Kerry Logistics στην περιοχή Κβάι Τσουνγκ του Χονγκ Κονγκ, όπου τοποθετεί ετικέτες σε είδη διατροφής που εισάγονται από τη Βρετανία, μετέδωσε το RTHK. Δύο συνάδελφοί της, οι οποίοι είχαν αρρωστήσει πριν από περίπου έναν μήνα, εξετάστηκαν και διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό και οι αρχές ερευνούν αν η αποθήκη στην οποία εργάζεται ο ένας από τους δύο που ασθένησαν συνιστά μια νέα εστία λοίμωξης από τον SARS-CoV-2, πρόσθεσε το RTHK, επικαλούμενο το CHP.

Περίπου 25 εργαζόμενοι στην αποθήκη και τρία μέλη ιατρικού προσωπικού που αντιμετώπισαν ένα από τα περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες, κατέληξε το δίκτυο RTHK.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ