Κορωνοϊός: «Σε αυτές τις περιπτώσεις εξαπλώνεται ευκολότερα»

Κορωνοϊός: «Σε αυτές τις περιπτώσεις εξαπλώνεται ευκολότερα»

Τι λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Στο θέμα της αναζήτησης ευθυνών για την δημιουργία των πρόσφατων εστιών κορωνοϊού σε επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) ήταν επιφυλακτικός ως προς την έγερση τέτοιων θεμάτων.
 

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να το αναφέρουν γρήγορα όσοι έχουν μολυνθεί. Εάν το πρώτο θέμα αφορά την ευθύνη, αυτό δεν ενθαρρύνει την προθυμία όλων όσοι έχουν μολυνθεί», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «RTL».

Ο Σπαν, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός κύματος λοιμώξεων, απάντησε: «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ. Μετά από εβδομάδες με χαμηλούς δείκτες λοίμωξης, επικράτησε μια κάποια ξεγνοιασιά στο Γκίτερσλοχ, το Γκέτινγκεν και το Βερολίνο.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και πάλι : Όπου κάνουμε "τη ζωή του κορωνοϊού εύκολη", όπου μερικοί είναι ανέμελοι, όπου δεν τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις και οι κανόνες υγιεινής, ο ιός εξαπλώνεται ξανά πολύ γρήγορα. Πρέπει να διακόψουμε τις αλυσίδες μόλυνσης επειγόντως, Τα μέτρα καραντίνας σε πληγείσες περιοχές έπρεπε να εφαρμοστούν, όσο σκληρό και απογοητευτικό και αν είναι για τους πολίτες», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ