Κυβερνητικές πηγές για Ερντογάν: Δεν έχει ζητήσει ραντεβού με Μητσοτάκη, μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί το είπε

Κυβερνητικές πηγές για Ερντογάν: Δεν έχει ζητήσει ραντεβού με Μητσοτάκη, μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί το είπε

Πώς σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Δεν υπάρχει κάτι νεότερο, απαντούν κυβερνητικές πηγές στο ερώτημα αν έχει γίνει διπλωματική προετοιμασία για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Παρά το γεγονός ότι ήδη από τις 12 Σεπτεμβρίου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει καθορισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την Κυριακή ότι θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην αμερικανική μητρόπολη.

Ήταν γνωστό πως δεν υπήρχε συνάντηση, αφού τα προγράμματα των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη δεν συνέπιπταν, λένε στο protothema.gr κυβερνητικά στελέχη και προσθέτουν ότι από τουρκικής πλευράς δεν έχει ζητηθεί επισήμως συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να γίνει προετοιμασία μέσω της διπλωματικής οδού.

Το γιατί είπε ότι θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη μόνο ο ίδιος το ξέρει, λένε για τον Ταγίπ Ερντογάν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι στις ΗΠΑ «θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη».

«Βέβαια υπάρχει η απόφαση των EUMED9, που είναι μια ανεπιθύμητη απόφαση…Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο Μητσοτάκης στο ζήτημα αυτό και τι βήματα θα κάνει. Εμείς ως Τουρκία θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις όταν χρειαστεί», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ